Bartender, Bar & dryck

Gymnasial vuxenutbildning, 450 p

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli bartender. Hos oss blir du yrkeskunnig inom bar och drycker som vin, öl och alkoholfria kalla och varma drycker. Antingen har du som mål att etablera dig på arbetsmarknaden, eller så har du redan en anställning, men vill fördjupa dina kunskaper.

Utbildningen äger rum på dagtid (kvällar förekommer) både i skolan och på en arbetsplats genom praktik. I utbildningen får du lära dig om tillredning och servering av varma, kalla, alkoholfria och alkoholhaltiga drycker.  Du får träna gästservice och vinservering. Kaffeskola ingår. Du lär dig om klädsel och hygien, is, fruktskärning, om utrustningen, ergonomi och hur du jobbar praktiskt i baren. Du får praktisera olika yrkestekniker, lära dig vilka standardmått som gäller och att blanda med måttglas. Vi tränar flair, garneringar och du lär dig yrkesterminologi. Det är ”learning-by-doing” som gäller.

I vår metodbar och vinprovarsal får du under ledning av våra duktiga och yrkeserfarna lärare träna på att mixa och blanda samt genomföra provningar av olika slag. Du får också lära dig om dryckestraditioner och lagar och andra bestämmelser som gäller för servering av alkoholhaltiga drycker.

Skolan har sedan länge mycket goda och etablerade kontakter med branschen och du genomför praktik på etablerade restauranger, caféer och klubbar i Göteborg.

Kurslängd

15 veckor

 

Innehåll kurspaket

  • Barteknik (DRYBAT0)
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
  • Drycker (DRYDRY0)
  • Drycker specialisering (DRYDRY00S)
  • Gymnasiearbete Restaurang- och livsmedelsprogrammet (GYARRL)
  • Orienteringskurs: Studieplanering gy. (KGYORI11A)

Övrig information

I samband med avslutad utbildning erbjuds du möjlighet att avlägga barmästarprov för Svenska Bartenders Gille (SBG).  Lyckas du blir du upptagen i föreningen och erhåller ett certifikat som internationell bartender.

  • Under alla kurser kan du få extra stöd i svenska.
  • Utbildningen är kostnadsfri och du är berättigad till studiestöd från CSN. Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur tillkommer, samt kostnad för övrigt kursmaterial (ca 800 kr).
  • Betyg utfärdas i varje avslutad kurs. Du får dessutom ett kursintyg som beskriver utbildningens innehåll.

Ansökningsperiod

 

Kursstart

Ingen planerad kursstart 2017

Förkunskapskrav

Svenska /svenska som andraspråk motsvarande grundskolan.

Ansökan

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster). Mer information om ansökan, klicka här

Antagning

Du får ett brev och/eller mail om du blivit antagen. Du kallas då till ett obligatoriskt informationsmöte följt av ett samtal med en yrkeslärare inom området. Mötet hålls i Studiums lokaler på Skånegatan 20 i Göteborg. Mer information får du i brevet. Observera att det bara är du som sökt utbildningen och fått en kallelse till informationsmötet som ska komma.

Kontakt

Telefon: 031-367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se