Kockutbildning restaurang

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 1400 p

Utbildningen ger dig grunderna för att arbeta som kock på restaurang, lunch, à la carte och bistro. Utbildningen ger dig även en god grund att stå på inför fortsatta högre studier. Utbildningen består av lärarledd undervisning men också av praktiskt arbete i Studiums egen restaurang samt praktik/APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Under praktiken följer du praktikplatsens arbetstider där arbete på kvällar och helger förekommer.

Kurslängd

45-48 veckor heltid

Innehåll kurspaket

  • Studieplanerig, 50 p
  • Ämnesintroduktion, 100 p
  • Matlagning 1, 100 p
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning 4, 200 p
  • Matlagning specialisering, 100 p
  • Mat och dryck i kombination, 100 p
  • Specialkost, 100 p
  • Service och bemötande, 50 p,
  • Hygien, 100 p
  • Livsmedels- och näringskunskap, 100 p

Övrigt

  • Under alla kurser kan du få extra stöd i svenska.
    Utbildningen kan genomföras i lärlingsform.
  • Det betyder att minst 70% av utbildningen sker på en arbetsplats med stöd av en handledare.
  • Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur tillkommer.
  • Övrigt arbetsmaterial ca 3300 kr.

Ansökningsperiod

Ansök nu, förlängd ansökningsperiod och först till kvarn gäller

 

Kursstart

Augusti 2017

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå (lägst GrnSva2 eller motsvarande).

Ansökan

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster).

Antagning

Du får ett brev och/eller mail om du blivit antagen. Du kallas då till ett obligatoriskt informationsmöte. Mötet hålls i Studiums lokaler på Skånegatan 20 i Göteborg. Mer information får du i brevet. Observera att det bara är du som sökt utbildningen och fått en kallelse till informationsmötet som ska komma.

Kontakt

Telefon: 031-367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se