bläddrar i skolbok

Inför kursstart fristående kurser

Välkommen till kursstart vecka 12.

Den 5 mars får du ett kursbesked från Arbetsmarknad och vuxenutbildning, och om du är antagen får du information om kursstarten från Studium strax därefter på mejl. Kursbeskeden och informationen skickas till den e-postadress du angett i Alvis, där du gjorde ansökan.

Får du inte någon information är det viktigt att du kontaktar Studium innan kursstarten. Tänk på att titta efter om meddelandet kan ha hamnat i skräppostmappen i ditt mejlprogram.

Alla kurser startar vecka 12. Det är viktigt att du kan vara med vid kursstarten, annars förlorar du din plats. Om du är sjuk kommer du inte till skolan, men du behöver meddela din lärare.

Med anledning av Covid-19

Vi på Studium följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bromsa smittspridningen av Covid -19. Därför kommer en del av dina lektioner vara på distans. Detta får du mer information om från din lärare vid kursstart. Du behöver avsätta tid enligt schema för dina kurser oavsett om de är på plats eller på distans.

I alla salar finns handsprit, det är färre elever i skolan samtidigt och salarna är möblerade så att vi har ett tryggt avstånd till andra. Genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk, så hjälps vi åt att bromsa smittspridningen.

Här på vår webbplats finns alltid uppdaterad information om hur vi arbetar för att stoppa smittspridningen.  Läs igenom informationen på den här sidan:

Information med anledning av coronaviruset och Covid-19

Schema

Schemat för terminen hittar du längst ner på startsidan här på Studiums hemsida och via länken nedan.

Du söker på ditt klassnamn, som står i kursbeskedet och i informationen du får ifrån oss i början av mars. Tänk på att många klassnamn är lika så titta vad just din klass heter.

OBS! Schemat för kurserna som börjar i mars blir klart cirka 2 veckor innan kursstart. Innan dess ser du bara schemat som gäller för dem som började i januari.

Schema för kurser på Styrmansgatan

Studieperiod

Studieperioden för kurser som börjar i januari är:

Grundskolekurser (dagtid):

22 mars – 2 juli (15 veckor)

Gymnasiekurser:

22 mars – 28 maj (10 veckor)

Kurserna kan inte läsas på kortare eller längre tid.

Gruppundervisning

I vanliga fall läser du hos oss i grupp med fasta lektionstillfällen. På grund av Covid -19 kommer en del av undervisningen att vara på distans, men du måste också kunna komma till skolan för till exempel lektion i halvklass, handledning och provtillfällen.

Det är viktigt att du närvarar vid lektionerna, eftersom gruppundervisning är tillfällen då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få förståelse för inlärningsprocessen. Vi ser också att gruppundervisning ökar studiemotivationen.

Närvaro och aktivitet, både digitalt och på plats i skolan, är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig att klara kursen och för att du ska få behålla din plats.

Litteratur

Du behöver kursboken redan första veckan.

Böckerna finns bland annat att köpa på:

Här hittar du litteraturlistan: Litteraturlista

Lärplattform

Under din tid på Studium används en lärplattform som heter Google Classroom. På lärplattformen finns kursinformation och mycket material som du kommer att arbeta med under kursen.

Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du har angivit när du sökte kursen. Detta meddelande skickas ut till dig fredagen innan kursstart.

Du som avslutar kurser hos oss i 19 mars eller läser andra kurser på Studium januari till maj behåller dina gamla inloggningsuppgifter.

Mer information om IT-stöd hittar du här:

Studiums webbplats om distansstudier

Stöd och hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare, eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Du kan också själv ta kontakt med dem:

Kontaktuppgifter till kurator och specialpedagog

CSN

Om du söker studiemedel från CSN och börjar alla dina kurser i januari ska du ange den här studieperioden:

Grundskolekurser (dagtid):

22 mars – 2 juli (15 v)

Gymnasiekurser:

22 mars – 28 maj (10 v)

OBS! Det är viktigt att du söker för hela perioden.  Annars riskerar du att inte få studiemedel för kommande period, eftersom CSN gör resultatprövning för varje ny ansökan.

Meddela expeditionen vid förändringar

Hör av dig till expeditionen om du till exempel byter telefonnummer eller e-postadress.

Om du inte vill eller kan påbörja den kurs som du blivit antagen till ska du också kontakta expeditionen. Skriv ditt namn och personnummer och vilken kurs det gäller och skicka till info.studium@educ.goteborg.se 

Kontaktuppgifter

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Rektor: Ulrika Alestig
Telefon: 031-367 32 07
Epost: ulrika.alestig@educ.goteborg.se

Utbildningsledare: Camilla Winbo
Telefon: 072-855 49 41
Epost: camilla.winbo@educ.goteborg.se

Studie- och yrkesvägledare: Tintin Andersson
Telefon: 0706-79 51 43
Epost: tintin.andersson@educ.goteborg.se

Specialpedagog: Maria Wingård
Telefon: 072-856 58 38
Epost: maria.wingard@educ.goteborg.se

Kurator: Hanna Widén Törner
Telefon: 072-501 48 01
Epost: hanna.widen.torner@educ.goteborg.se

Administratör: Rafat Rafey
Telefon: 031-367 32 31
Epost: rafat.rafey@educ.goteborg.se

Samlad information för utskrift:

Informationsblad till dig som läser fristående kurser

Ny elev på Studium? Läs om vår värdegrund:

Folder – allas lika värde