Bagare & konditor

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 46v

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

Arbetsmarknad

Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen. Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen.

Innehåll i utbildningen

Du får lära dig grunderna inom bageri & konditori. Utbildningen förbereder dig för arbetet inom branschen som  bagare/konditor. Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Restaurang & Bageri på Skånegatan. Studium har även ett eget café där elevernas bakverk säljs. Utbildningen följer branschtider och lektionerna schemaläggs både vid
6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen. Viktigt att tänka på är att utbildningen sker på heltid under 40h/v och går inte att kombinera med jobb vid sidan om.

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskaper i Svenska motsvarande grundskolan eller svenska som andraspråk.

Praktik (APL)

Ett viktigt inslag i utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL-perioder planeras i samråd med skolan och den studerande. Du följer praktikplatsens arbetstider.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Beräknade kostnader

Kurslitteratur och övrigt arbetsmaterial 2 970 kr. Kostnader för arbetskläder tillkommer.

En lista över obligatorisk kurslitteratur skickas ut tillsammans med antagningsbeskedet. Kostnaden för arbetsmaterial och faktisk självkostnad debiteras den studerande med en snittkostnad per studiemånad.

 

Ansökan

Ansökning görs via Grvux hemsida

Kursstart

7 januari 2020

Ansökningsperiod

3 – 30 oktober 2019

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

46 veckor heltid

Kontakt

Telefon: 031-367 31 92 / 031 367 02 66
E-post: hyam.yanni@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad

Kursblad Bagare_konditor VT2020