Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Nästa kursstart är 3 augusti:

Du söker kurser på Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida under aktuell ansökningsperiod.

Ansökningssida: https://goteborg.alvis.gotit.se/student

Ansökningsperiod: 31 mars – 28 april

Information till dig som blir antagen till augustistarten:

Det är Arbetsmarknad och vuxenutbildningen som skickar ut antagningsbesked. Om du har blivit antagen så står det i ditt e-postmeddelande eller på ditt konto på vuxenutbildningens hemsida 25 juni. Om du inte har fått något svar kontakta Arbetsmarknad och vuxenutbildningen.

Kursstart

Du som har blivit antagen kommer få ett e-post och sms med information ifrån Studium när just din/a kurser börjar. Får du inte något sådant meddelande så är det viktigt att du kontaktar oss innan kursstarten. De flesta av våra kurser startar 3 augusti. Det är viktigt att du kan komma till kursstarten annars förlorar du din plats. 

Obs! Första tillfället du blir kallad till kan vara en annan tid än ditt ordinarie schema för resten av terminen.

Schema

Schema för resten av terminen hittar du längst ner på startsidan på Studiums hemsida och på länken här nedan. Schemat kommer att vara klart en vecka innan kursstart. Sök på klassnamn. Klassnamnet står i det mejl och sms som du kommer att få ifrån Studium ca 2 veckor innan kursstart. Mer information om schema för just dina kurser får du av läraren vid första tillfället. Tänk på att många klassnamn är lika så titta noga vad just din klass heter.

Schemalänk

Studieperiod

Studieperioden för kurser som du börjar i augusti är: 3 augusti – 18 december.

Kursen är totalt 20 veckor och kan inte läsas på kortare eller långsammare tid.

Litteratur

Du behöver kursboken redan första veckan. Böckerna finns bland annat att köpa på Campusbokhandeln, Götabergsgatan 17.

 

 

 

Gruppundervisning

Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro och aktivitet på lektioner och mellan lektioner är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig att klara kursen och för att du ska få behålla din plats.

Lärplattform

Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du har angivit när du sökte kursen. Detta meddelande skickas ut till dig fredagen innan kursstart. Det är bra om du går in och tittar på Hjärntorget så snart du har fått inloggningsuppgifterna.

Din aktivitet för din kurs uppdateras kontinuerligt och blir mer detaljerad under terminens gång.

Stöd & hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

CSN

Om du söker studiemedel ifrån CSN och börjar alla dina kurser i augusti så är det nedanstående studieperiod du ska ange i din ansökan.

2020-08-03 till 2020-12-18

 

Ny elev på Studium? Läs denna informationen:

Folder – allas lika värde

Elevinflytande

Nästa kursstart 3 augusti

Sista ansökningsdag: 28 april

Ansökan: Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida.

Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Camilla Winbo, Utbildningsledare
camilla.winbo@educ.goteborg.se

Ulrika Alestig, Rektor
ulrika.alestig@educ.goteborg.se