Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Information till dig som blir antagen till augustistarten:

Det är Arbetsmarknad och vuxenutbildningen som skickar ut antagningsbesked. Om du har blivit antagen så står det i ditt e-postmeddelande eller på ditt konto på vuxenutbildningens hemsida.

Kursstart

Du som har blivit antagen kommer att få en kallelse av Studium via e-post i vecka 27 så att du vet exakt dag och tid då du ska komma i augusti. Det är viktigt att du kan komma till kursstarten annars förlorar du din plats.

Schema

Obs! Första tillfället du blir kallad till kan vara en annan tid än ditt ordinarie schema för resten av terminen.

Schema för resten av terminen kommer att läggas ut på Studiums hemsida. Schemat för starten i augusti blir uppdaterat vecka 27.

Studieperiod

Om du blir antagen till kurs som startar i augusti så är det följande studieperiod som du läser:                       5 augusti – 20 december.

Kursen är totalt 20 veckor.

Gruppundervisning

Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro på lektioner är en förutsättning.

Lärplattform

Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du har angivit när du sökte kursen. Detta meddelande skickas ut till dig måndag den 5 augusti. Det är bra om du går in och tittar på Hjärntorget och försöker så snart du har fått inloggningsuppgifterna.

Litteratur

Du behöver kursboken redan första veckan. Böckerna finns bland annat att köpa på Campusbokhandeln, Götabergsgatan 17.

Litteraturlistan

 

Stöd & hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Nästa kursstart 5 augusti

Sista ansökningsdag: 22 maj

Ansökan: Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida.

Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Camilla Winbo, Utbildningsledare
camilla.winbo@educ.goteborg.se

Ulrika Alestig, Rektor
ulrika.alestig@educ.goteborg.se