någon läser en skolbok

Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Välkommen till kursstart 11 januari!

 

Kursstart

Du kommer den 18 december få ett kursbesked ifrån Arbetsmarknad och vuxenutbildningen och om du är antagen kommer du få information om kursstarten. Får du inte något sådant meddelande är det viktigt att du kontaktar oss innan kursstarten. Håll din e-postadress uppdaterad i Alvis (där du gjorde ansökan) och titta även i skräpposten om meddelandet har hamnat där. Alla kurser startar vecka 2. En del av kurserna startar digitalt, andra kommer att vara på plats i skolan. Det är viktigt att du kan vara med vid kursstarten annars förlorar du din plats. 

Schema

Schema för terminen hittar du längst ner på startsidan på Studiums hemsida och på länken här nedan. OBS! Om du går in i schemat redan nu så är det viktigt att du vet att det schemat är det som gäller för dom som började i augusti eller oktober. Det schemat är alltså inte aktuellt för dig som ska börja i januari. Schemat för januaristart kommer bli klart ca 2 veckor innan kursstart. Sök på klassnamn. Klassnamnet står i det mejl och sms som du kommer att få ifrån Studium i slutet av december. Tänk på att många klassnamn är lika så titta vad just din klass heter.

OBS! På grund av Covid -19 kommer en del av lektionerna vara på distans, detta får du mer information om från din lärare vid kursstart. Du behöver avsätta tid enligt schema för dina kurser oavsett om de är på plats eller på distans.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Schemalänk

Studieperiod

Studieperioden för kurser som börjar i januari är:

11 januari – 28 maj

Kursen är totalt 20 veckor och kan inte läsas på kortare eller längre tid.

 

Gruppundervisning

I vanliga fall läser du hos oss i grupp med fasta lektionstillfällen. På grund av Covid -19 kommer det dock tillsvidare att vara mycket distansundervisning, men du måste också kunna komma till skolan för tex lektion i halvklass, handledning och provtillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Även om en del av dina studier nu blir på distans försöker vi bibehålla det positiva med gruppundervisning. Vi erbjuder inte rena distansstudier utan närvaro och aktivitet såväl digitalt som på plats i skolan är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig att klara kursen och för att du ska få behålla din plats.

Att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer innebär utöver att vi har fler distansinslag än vanligt också att det i alla salar kommer  finnas handsprit, det kommer att vara färre elever i skolan samtidigt och att salarna är möblerade så att du har ett tryggt avstånd till andra. Vi vill att du tar del av informationen i nedanstående länk:

https://www.studiumgbg.se/wp-content/uploads/2020/06/Information-till-elever-pa-Studium-20200618.pdf

Litteratur

Du behöver kursboken redan första veckan. Böckerna finns bland annat att köpa på Campusbokhandeln, Götabergsgatan 17, Bokus (www.bokus.com), Adlibris (www.adlibris.com)

Här hittar du litteraturlistan (kommer inom kort):

 

Lärplattform

Under din tid på Studium används en lärplattform;  ”Hjärntorget” eller ”Classroom”. Din lärare meddelar vilken av dessa lärplattformar du använder just i din kurs. Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du har angivit när du sökte kursen. Detta meddelande skickas ut till dig fredagen innan kursstart. Du som avslutr kurser hos oss i december behåller dina gamla inloggningsuppgifter. På lärplattformen finns kursinformation och mycket material som du kommer att arbeta med under kursen.

Mer information om stöd hittar du här:

It stöd

Stöd & hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Du kan också själv ta kontakt med vårt resursteam:

https://www.studiumgbg.se/kontakt/stod-hjalp

CSN

Om du söker studiemedel ifrån CSN och börjar alla dina kurser i oktober är det nedanstående studieperiod du ska ange i din ansökan.

2021-01-11 till 2021-05-28

OBS! Det är viktigt att du söker för hela perioden  annars riskerar du att inte få studiemedel för kommande period eftersom CSN gör resultatprövning för varje ny ansökan.

Samlad information:

Informationsblad

Ny elev på Studium? Läs denna information:

Folder – allas lika värde

Nästa kursstart 11 januari

Ansökan för kursstart i januari är avslutad.

Ansökningsperiod för kursstart 22 mars är 15 december-14 januari

Ansökan: Komvux kurskatalog.

Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Camilla Winbo, Utbildningsledare
camilla.winbo@educ.goteborg.se

Ulrika Alestig, Rektor
ulrika.alestig@educ.goteborg.se