Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Information till dig som blir antagen till marsstarten:

Det är Arbetsmarknad och vuxenutbildningen som skickar ut antagningsbesked. Om du har blivit antagen så står det i ditt e-postmeddelande eller på ditt konto på vuxenutbildningens hemsida vilken tid du ska komma på din första lektion. Det är viktigt att du kan komma till kursstarten annars förlorar du din plats.

Kursstart

18 mars. Se ditt antagningsbesked.

Schema

Obs! Första tillfället du blir kallad till kan vara en annan tid än ditt ordinarie schema för resten av terminen.

Schema för resten av terminen kommer att läggas ut på Studiums hemsida. Schemat för marsstarten blir uppdaterat ca en vecka innan kursstarten.

Schema

Studieperiod

Om du blir antagen till kurs som startar i mars så är det följande studieperiod som du läser: 18 mars – 24 maj och fortsätter 5 augusti – 11 oktober. Kursen är totalt 20 veckor.

Gruppundervisning

Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro på lektioner är en förutsättning.

Lärplattform

Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter vid första lektionstillfället. Du behöver ha viss datorvana.

Litteratur

Du bör köpa kursboken så att du har den till kursstarten. Böckerna finns bland annat att köpa på Campusbokhandeln, Götabergsgatan 17.

Här hittar du litteraturlistan:

Litteraturlista

Stöd & hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Välkommen-blad mars 2019

Nästa kursstart 18 mars

Sista ansökningsdag: 22 januari 2019.

Ansökan: Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida.

Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Camilla Winbo, Utbildningsledare
camilla.winbo@educ.goteborg.se

Ulrika Alestig, Rektor
ulrika.alestig@educ.goteborg.se