Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Nästa kursstart är 6 augusti. Välkommen att söka!

Du söker kurserna på Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida.

Ansökningsperiod: 9 april – 8 maj
Antagningsbesked: 20 juni
Kursstart: 6 augusti

Det är arbetsmarknad och vuxenutbildningen som skickar ut antagningsbesked. Om du har blivit antagen så står det i brevet vilken tid du ska komma på din första lektion. Det är viktigt att du kan komma till kursstarten vecka 32 annars förlorar du din plats.

Schema

Schema för augusti-start kommer att läggas ut på Studiums hemsida någon gång i  juli (exakt datum är ej klart).
Du hittar din kurs i schemat lättast genom att söka på kurs i rullisten. Välj den kurskod som står i ditt antagningsbrev.

Studieperiod

Om du blir antagen till kurs som startar i augusti så är det följande studieperiod som du läser: 6 augusti till 21 december.
Kursen är totalt 20 veckor.

Litteratur

Du bör köpa eller låna kursboken så att du har den till kursstarten. Böckerna finns bland annat att köpa på Studentbokhandeln, Götabergsgatan 17. Litteraturlista kommer att läggas ut på denna sida i slutet av juni.

Gruppundervisning

Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro på lektioner är en förutsättning.

Lärplattform

Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter vid första lektionstillfället.

Stöd och hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Vänlig hälsning,

Utbildningsledare Camilla Winbo och Rektor Ulrika Alestig