Fristående kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Information till dig som blir antagen till januaristarten:

Det är Arbetsmarknad och vuxenutbildningen som skickar ut antagningsbesked. Om du har blivit antagen så står det i ditt e-postmeddelande eller på ditt konto på vuxenutbildningens hemsida. Om du inte har fått något svar kontakta Arbetsmarknad och vuxenutbildningen eller Studium.

Kursstart

Du som har blivit antagen har också fått ett e-post och sms med information ifrån Studium när just din/a kurser börjar. Har du inte fått något sådant meddelande så är det viktigt att du kontaktar oss innan 7 januari. De flesta av våra kurser startar vecka 2. Det är viktigt att du kan komma till kursstarten annars förlorar du din plats. 

Obs! Första tillfället du blir kallad till kan vara en annan tid än ditt ordinarie schema för resten av terminen.

Schema

Schema för resten av terminen hittar du längst ner på startsidan på Studiums hemsida och på länken här nedan. Sök på klassnamn. Klassnamnet står i det mejl och sms som du har fått ifrån Studium. Mer information om schema för just dina kurser får du av läraren vid första tillfället. Tänk på att många klassnamn är lika så titta noga vad just din klass heter.

Schemalänk

Studieperiod

Studieperioden för kurser som du börjar i oktober är: 7 januari – 22 maj.

Kursen är totalt 20 veckor.

Litteratur

Du behöver kursboken redan första veckan. Böckerna finns bland annat att köpa på Campusbokhandeln, Götabergsgatan 17.

Här hittar du litteraturlistan:

Litteraturlistan vt20

 

Gruppundervisning

Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro och aktivitet på lektioner och mellan lektioner är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa dig att klara kursen och för att du ska få behålla din plats.

Lärplattform

Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter till den e-postadress du har angivit när du sökte kursen. Detta meddelande skickas ut till dig fredagen innan kursstart. Det är bra om du går in och tittar på Hjärntorget så snart du har fått inloggningsuppgifterna.

Din aktivitet för din kurs uppdateras kontinuerligt och blir mer detaljerad under terminens gång.

Stöd & hjälp

Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

CSN

Om du söker studiemedel ifrån CSN och börjar dina kurser i oktober så är det viktigt att du söker för hela perioden direkt.

20190107-20190522

Ny elev på Studium? Läs denna informationen:

Folder – allas lika värde

Elevinflytande

Nästa kursstart 7 januari

Sista ansökningsdag: 5 november

Ansökan: Arbetsmarknad och vuxenutbildningens hemsida.

Kontakt

Välkommen att höra av dig om du har frågor!

Camilla Winbo, Utbildningsledare
camilla.winbo@educ.goteborg.se

Ulrika Alestig, Rektor
ulrika.alestig@educ.goteborg.se