kvinna lyfter på bakduk i restaurangkök

Restaurang

Tycker du om att laga mat? Kanske vill du servera eller laga mat på restaurang eller arbeta i storkök? Våra utbildningar vänder sig till dig som vill jobba inom restaurang, storkök eller till exempel på ett café. Du kan bli kock, måltids- eller restaurangbiträde.

På Studium ger vi dig kunskaper och erfarenhet för ett yrke inom restaurang och storkök. I skolan har du både teoretiska och praktiska lektioner. Du får träna dina färdigheter i vår lunchrestaurang eller varm- och kallkök. Praktik på olika arbetsplatser ingår i utbildningen. Delar av utbildningen gör du på en arbetsplats, resten i skolan. Du som redan har godkända kurser eller goda kunskaper inom yrket kan välja att läsa delar av utbildningen som komplettering eller validering.

Du kommer att möta gäster och kunder under olika tider på dygnet. I servicebranschen sker ofta arbete när andra är lediga. Du behöver därför vara beredd att arbeta under kvällar och helger. Även under utbildning hålls en del lektioner kvällstid och praktiken kan innebära både kvälls- och helgarbete.

Komplettera din utbildning?

Om du studerat någon restaurangutbildning tidigare eller redan har arbetat på restaurang behöver du kanske bara komplettera med vissa kurser. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi genomför även uppdragsutbildning inom restaurang, storkök och bageri.

Ansökan

Våra utbildningar har olika sökvägar. Viken sökväg du ska välja beror på var du är folkbokförd. All ansökan till vuxenutbildning i Göteborg görs digitalt. Vill man ha hjälp kan man besöka Studie- och yrkesvägledningen på Rosenlundsplatsen 2 i Göteborg.

Kontakt

Studium Restaurang

031 367 02 66
info.skanegatan@educ.goteborg.se