Bagare & konditor

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 46v

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du bageri, konditori och livsmedelshygien.

Arbetsmarknad

Du som har gått denna utbildning har goda möjligheter på arbetsmarknaden, framför allt tack vare ett nära samarbete med branschföretagen. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom branschen.

Innehåll i utbildningen

Du får lära dig allt från grunderna till specialisering i bageri & konditori. Utbildningen förbereder dig för arbetet som bagare/konditor. Den skolförlagda delen äger rum vid Studium
Restaurang & Bageri på Skånegatan i form av undervisning, projektarbete och även studiebesök görs och gästföreläsare bjuds in. Studium har även ett eget café där elevernas bakverk säljs. Utbildningen följer branschtider och lektionerna sker både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen.

Förkunskaper

För utbildningen behöver du ha kunskaper i Svenska motsvarande grundskolan eller svenska som andraspråk.

Praktik (APL)

Ett viktigt inslag i utbildningen är intern och extern praktik. Den interna praktiken genomförs i praktiska lärarledda pass utifrån de kurser som ingår i kurspaketet. Den externa praktiken är arbetsplatsförlagd och dessa perioder planeras i samråd med skolan och den studerande. Du följer praktikplatsens arbetstider.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Beräknade kostnader

Kurslitteratur och övrigt arbetsmaterial 2 970 kr. Kostnader för arbetskläder tillkommer.

En lista över obligatorisk kurslitteratur skickas ut tillsammans med antagningsbeskedet. Kostnaden för arbetsmaterial och faktisk självkostnad debiteras den studerande med en snittkostnad per studiemånad.

 

Ansökan

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster).

Kursstart

7 januari 2020

Ansökningsperiod

3 – 30 oktober 2019

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

46 veckor heltid

Kontakt

Telefon: 031-367 31 92 / 031 367 02 66
E-post: hyam.yanni@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad

Kursblad Bagare_konditor VT2020