Kock – (komplettering)

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket (heltid 20v)

Utbildningen vänder sig till dig som vill blir kock och har läst måltidsbiträde- eller restaurangbiträdesutbildningen eller har motsvarande kunskaper. Du ska har läst utbildningen Måltidsbiträde/Restaurangbiträde inom vuxenutbildningen eller har motsvarande kurser från restaurang och livsmedelsprogrammet på gymnasiet (Matlagning 1 och 2).

”Jag har läst till måltidsbiträde/Restaurangbiträde och kände att jag ville lära mig mer om matlagning för att jobba som kock.”

Citat från elev på utbildningen.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du arbeta som kock i på exempelvis sjukhus, äldreboende, skola och förskola. Du kan också arbeta på lunchrestaurang, inom konferens eller på hotell. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen

  • Hygien (HYGHYG0)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering (KGYORI11A)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieteknik (KGYORI11B)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska (KGYORI11F)
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
  • Matlagning 3 (MALMAL03)
  • Specialkoster (MALSPE0)
  • Service och bemötande 1 (SEVSEV01)

Du får utveckla dina kunskaper i matlagning och lära dig anpassa din matlagning utifrån olika människors behov. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi och lär dig om livsmedel och näringsinnehåll. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Praktik (APL) ingår i utbildningen.

Förkunskaper

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs i SFI eller motsvarande kunskaper i svenska SFI D. Dessutom ska du ha läst utbildningen “Måltidsbiträde/Restaurangbiträde” inom vuxenutbildningen eller har motsvarande kurser från restaurang och livsmedelsprogrammet på gymnasiet (Matlagning 1 och 2).

Praktik (APL)

Det ingår APL  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats.
APL pågår i 5-6 veckor.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 – 2000 kronor

Ansökan

Ansökan görs via GRvux.se

Ansökningsperiod

3 – 30 oktober 2019

Kursstart

Planerad kursstart våren 2020

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

20 veckor på heltid

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Produktblad

Kock_komplettering 2019/2020