Bild på skål med gryta och text "komplettering"

Kock – komplettering

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket (heltid 20v)

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli kock och har läst måltidsbiträde- eller restaurangbiträdesutbildningen eller har motsvarande kunskaper (Matlagning 1 & 2, Service & Bemötande).

Arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du arbeta som kock på exempelvis sjukhus, äldreboende eller i skola och förskola. Du kan också arbeta på lunchrestaurang, inom konferens eller på hotell. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen

Du får utveckla dina kunskaper i matlagning och får i kursen Specialkost lära dig anpassa din matlagning utifrån olika människors behov. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi och lär dig om livsmedel och näringsinnehåll. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Praktik (APL) ingår i utbildningen.

Förkunskaper

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i SFI D eller motsvarande kunskaper. Dessutom ska du ha läst utbildningen måltidsbiträde/restaurangbiträde inom vuxenutbildningen eller ha motsvarande kunskaper.

Praktik (APL)

En viktig del av utbildningen är det arbetsplasförlagda lärandet (APL). Du gör APL på en arbetsplats, till exempel på en lunchrestaurang, en restaurang på sjukhus eller inom äldreomsorgen, i skolan eller i förskolan. Du följer arbetsplatsens arbetstider. Studium har sedan länge mycket goda och etablerade kontakter med branschen.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 – 2000 kronor

Ansökan

Ansökan görs via GRvux.se

Ansökningsperiod

Sista ansökan 5 maj 2020

Kursstart

10 Augusti 2020

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

20 veckor på heltid

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg
Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad