Kock – storkök (komplettering)

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket (heltid 20v)

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli storkökskock och har genomgått kurspaketet måltidsbiträde, restaurangbiträde eller har motsvarande kunskaper. Du vill arbeta som kock i storkök i till exempel skola, förskola, äldreomsorg, på sjukhus eller på hotell.

Arbetsmarknad

För dig som är kock finns många arbeten att välja mellan. Efter utbildningen kan du arbeta som kock på lunchrestaurang, inom konferens, på hotell eller i storkök på sjukhus, i äldreomsorgen, i skolan och på förskolor. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen

  • Hygien (HYGHYG0)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering (KGYORI11A)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieteknik (KGYORI11B)
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska (KGYORI11F)
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
  • Matlagning 3 (MALMAL03)
  • Specialkoster (MALSPE0)
  • Service och bemötande 1 (SEVSEV01)

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till matlagning inom dietik och specialkost. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Du lär dig vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka. Du tränar i matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Praktik (APL) ingår i utbildningen.

Förkunskaper

SFI D eller motsvarande kunskaper samt genomförd utbildning från kurspaket måltidsbiträde/restaurangbiträde eller motsvarande kunskaper.

Praktik (APL)

Det ingår APL  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats.
APL pågår i 5-6 veckor.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 – 2000 kronor

Ansökan

Till kurskatalogen Alvis
(Kryssa för ”Restaurang” i ämnesområdet)

Läs mer om hur du ansöker till Komvux

Ansökningsperiod

10/4 – 7/5 2019

Kursstart

12 augusti 2019

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

20 veckor på heltid

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Produktblad

Produktblad storkökskock komplettering