Restaurangkock

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket (heltid 45-48v)

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen.

Arbetsmarknad

För dig som är kock finns många arbeten att välja mellan. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstan, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning för à la carte och fine dining. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination.

Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Provningar genomförs i vår vinprovarsal. Kursen Matlagning specialisering möjliggör fördjupning inom valt intresseområde.

Förkunskaper

Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Praktik (APL)

En viktig del av utbildningen är praktiken. Skolan har sedan länge mycket goda kontakter med
branschen och du genomför de arbetsplatsförlagda delarna på väletablerade restauranger, hotell eller
caféer i Göteborg. Du följer praktikplatsens arbetstider där arbete på kvällar och helger förekommer.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500-2000 kronor

Ansökan

Ansökan görs här

Ansökningsperiod

3 – 30 oktober 2019

Kursstart

Planerad kursstart våren 2020

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

45-48 veckor heltid

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg
Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad