Kock – restaurang

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 1400p (heltid 45-48v)

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen.

Arbetsmarknad

För dig som är kock finns många arbeten att välja mellan. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i
storstan, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang. Efterfrågan på utbildade kockar är
stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen

  • Studieplanerig, 50 p
  • Ämnesintroduktion, 100 p
  • Matlagning 1, 100 p
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning 4, 200 p
  • Matlagning specialisering, 100 p
  • Mat och dryck i kombination, 100 p
  • Specialkost, 100 p
  • Service och bemötande, 50 p,
  • Hygien, 100 p
  • Livsmedels- och näringskunskap, 100 p

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning med à la carte och fine dining i fokus.
Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination – allt hänger ihop. Du lär dig vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Praktik (APL) ingår i utbildningen. Kursen Matlagning specialisering möjliggör fördjupning inom valt intresseområde.

Förkunskaper

Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Praktik (APL)

En viktig del av utbildningen är praktiken. Skolan har sedan länge mycket goda kontakter med
branschen och du genomförde arbetsplatsförlagda delarna på väletablerade restauranger, hotell eller
caféer i Göteborg. Du följer praktikplatsens arbetstider där arbete på kvällar och helger förekommer.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 kronor

Ansökan

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster).
Mer information om ansökan, klicka här

Ansökningsperiod

3 oktober – 30 oktober 2018

Kursstart

7 januari 2019

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

45 – 48 veckor heltid

Kontakt

Telefon: 031 367 32 65 // 031 367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad

Restaurangkock