Kock restaurang

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 1400 p

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning med à la carte och fine dining i fokus. Du lär dig också om mat och dryck i kombination – allt hänger ihop! Måltiden är en viktig del i människornas liv och det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse. Du får därför kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Provningar genomförs i vår vinprovarsal. Kursen Matlagning specialisering möjliggör fördjupning inom valt intresseområde. Utbildningen görs i samverkan med arbetslivet genom att du gör praktik på olika arbetsplatser. Undervisningen leds av yrkeskunniga och erfarna lärare.

Kurslängd

40-48 veckor heltid

Innehåll kurspaket

  • Studieplanerig, 50 p
  • Ämnesintroduktion, 100 p
  • Matlagning 1, 100 p
  • Matlagning 2, 200 p
  • Matlagning 3, 200 p
  • Matlagning 4, 200 p
  • Matlagning specialisering, 100 p
  • Mat och dryck i kombination, 100 p
  • Specialkost, 100 p
  • Service och bemötande, 50 p,
  • Hygien, 100 p
  • Livsmedels- och näringskunskap, 100 p

Övrigt

  • Under alla kurser kan du få extra stöd i svenska.
  • Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur tillkommer.
  • Övrigt arbetsmaterial ca 3350 kr.

Ansökningsperiod

24 april – 21 maj

Se mer på GR:s hemsida

Kursstart

27 augusti 2018

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Ansökan

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster).

Antagning

Du får ett brev och/eller mail om du blivit antagen. Du kallas då till ett obligatoriskt informationsmöte. Mötet hålls i Studiums lokaler på Skånegatan 20 i Göteborg. Mer information får du i brevet. Observera att det bara är du som sökt utbildningen och fått en kallelse till informationsmötet som ska komma.

Kontakt

Telefon: 031-367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se