Restaurangkock

Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket 44-47 veckor

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen.

  • Kursstart 5 augusti 2024
  • Ansökningsperiod 3-30 april 2024
  • Plats Studium, Skånegatan 20, Göteborg
  • Kurslängd 44-47 veckor

Ansök här Kursblad

Arbetsmarknad

Efter utbildningen finns det många arbeten att välja mellan för dig som kock. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstan, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang.

Utbildningsinnehåll

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning för à la carte och fine dining. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination.

Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Under kursen Matlagning specialisering får du fördjupa dig inom ett område du är intresserad av.

Förkunskaper

Du ska ha godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Om du har tillräckliga kunskaper i svenska, men saknar betyg, kan du få göra en nivåbedömning.

Praktik/APL

En viktig del av utbildningen är praktiken, som kallas arbetsplatsförlagt lärande, eller APL. Skolan har sedan länge mycket goda kontakter med branschen och du genomför de arbetsplatsförlagda delarna på väletablerade restauranger, hotell eller
caféer i Göteborg. Du följer praktikplatsens arbetstider, vilket ibland innebär arbete på kvällar och helger.

Studiemedel

Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN.

Kostnader

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, cirka 1 500-2 000 kronor

Anong: Om alla skulle äta bra kommer fler att må bättre.

Anong älskar att laga mat. Hon läser Restaurangkock på Studium och hemma kan hon stå i flera timmar och laga mat till släkt och vänner.

Läs mer

Ivan: Kockutbildningen visar vägen mot eget konceptkök

Ivan Kalajdzic visste inte att han var så bra på att laga mat när han av en slump kom in på utbildningen till storkökskock på Studium. Idag har han stora visioner för att skapa matglädje med hög kvalitet i Göteborg.

Läs mer