glas med vaniljdessert och bär

Restaurangkonditor – lärling

Yrkesutbildning 1200 p, (heltid 46v)

En yrkesutbildning där du genomför största delen av utbildningen på en arbetsplats. För dig som vill få kunskaper om klassiska och moderna bakverk, matbröd och desserter. Du lär dig hantverket samt tar del av aktuella tekniker och trender, med precis den kompetens som efterfrågas i branschen.

Kortfattat

För dig som vill läsa en yrkesutbildning där du genomför största delen av utbildningen på en arbetsplats. Utbildningen läses på helfart och är CSN-berättigad. Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger.

Innehåll

Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor där du får olika grunder inom bageri och konditori både praktiskt och teoretiskt. Undervisande lärare kartlägger dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning där du blir matchad mot en lämplig handledare och lärlingsplats. Blir du antagen placeras du på en lärlingsplats. Skolan tillsammans med utsedd handledare ser till att lärlingsplatsen innehåller relevanta och kvalificerade arbetsuppgifter som är branschanpassade.

Förkunskaper

Godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande kunskaper.

Kostnader

1.400kr. Kostnaden är en materialavgift och den delas upp i mindre belopp.

Ansökan – informationsmöte

För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten som sker på Arbetsmarknad och vuxenutbildning – Göteborgs Stad (Rosenlundsgatan 4). Där får du mer information om lärlingsutbildningens upplägg och innehåll. Informationsmöten hålls månadsvis och är obligatoriska för att du ska bli antagen. Du behöver endast delta på ett informationsmöte. I anslutning till mötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen.

Ansökan

För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten som sker på Arbetsmarknad och vuxenutbildning – Göteborgs Stad (Rosenlundsgatan 8, 1 trappa upp).

Direkt till ansökan (öppnas i ett nytt fönster).
Mer information om lärlingsutbildningar klicka här

Kursstart

8 oktober 2018

Plats för utbildningen

Skånegatan 20, Studium

Kurslängd

46 veckor heltid

Kontakt

Telefon: 031-367 31 92 / 031 367 02 66
E-post: hyam.yanni@educ.goteborg.se

Studium Restaurang & Bageri
Box 5440, 402 29 Göteborg

Besöksadress: Skånegatan 20

Kursblad

LADDA HEM HÄR