Restaurangbiträde

– med språkstöd

Heltid 30 veckor

Utbildningen är för dig som vill arbeta som restaurangbiträde inom den privata restaurangnäringen, ett omväxlande arbete i köks- och matsalsmiljö.

Utbildningen är för dig som vill arbeta som restaurangbiträde inom den privata restaurangnäringen, ett omväxlande arbete i köks- och matsalsmiljö. Du kan till exempel arbeta på café, restauranger, snabbmatsställen, hotell och konferens eller på fartyg. Ett arbete som restaurangbiträde kan vara ett första steg på vägen till andra spännande yrken inom branschen så som kock, konferensvärd, hovmästare etc. Besöksnäringen med inriktning restaurang och hotell är en bransch som kommer växa ännu mer de närmaste åren och efterfrågan på utbildad arbetskraft i och runt Göteborg är mycket stor.

Vanliga arbetsuppgifter för ett restaurangbiträde är att ta emot betalning i kassa, portionera upp mat, servera gäster och att plocka bort disk från borden. Det kan ingå att plocka in varor som levereras. Ett restaurangbiträde kan också assistera kockarna genom att ta fram och förbereda maten, till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker, innan den tillagas i köket. Ibland kan du själv ansvara för att laga enklare rätter, grilla, göra smörgåsar eller brygga kaffe. Ett restaurangbiträde kan även ha hand om bufféer av olika slag, så som frukost, sallad etc. På snabbmatsrestaurangerna kan arbetet handla om att tillaga hela måltiden. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna.

 

 

Kurslängd

30 veckor

 

Innehåll kurspaket

  • Studieplanering, 50 p
  • Yrkesorientering (Hygien, livsmedel, miljö, lokalvård) 100 p
  • Matlagning 1, 100 p
  • Matlagning 2, 200 p
  • Serveringskunskap, delkurs 50p

Övrigt

  • Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur tillkommer.
  • Övrigt arbetsmaterial ca 1400 kr.

Ansökningsperiod

24 april – 21 maj 2018

Kursstart

27 Augusti 2018

Förkunskapskrav

Utbildningen är för dig som Iäser eller har läst SFI eller har motsvarande kunskaper i svenska. I den här utbildningen kombinerar du yrkesstudier med svenska (SFI eller svenska som andraspråk grund, samt yrkessvenska). Du läser alltså yrkeskurser samtidigt som du läser SFI eller SVA och yrkessvenska. Du som söker måste därför ha behov av språkstöd i sfi eller svenska som andraspråk grund för att kunna bli antagen till utbildningen.

Ansökan

Ansökan gör du via länken: GRvux

Kontakt

Telefon: 031-367 02 66
E-post: info.skanegatan@educ.goteborg.se