Det var en bra chock!

Han trivs väldigt bra på Studium och tycker om att de får göra mer avancerade saker. Redan första lektionen fick de i uppgift att steka ryggbiff. ”Det var en bra chock” säger Tor, som hade trott att de skulle börja på en enklare nivå.

Även om Tor just har börjat läsa på utbildningen till att bli restaurangkock så är han övertygad om att han har valt rätt. Han har tidigare aldrig varit lika hängiven som nu när  nästan all ledig tid går åt till att vara i köket och “labba”. Tor vill gärna tänja på gränserna och tänka nytt.

“Jag gillar det konstiga! När man börjar labba med saker som man kanske aldrig har tänkt kan funka. Jag gillar när man går outside of the box så det nästan blir lite obehagligt”.

Det hela började med att Tor började titta på underhållande kockar på nätet. Han nämner den kanadensiske kocken Matty Matheson som exempel och det fick honom att börja testa laga själv.

Han trivs väldigt bra på Studium och tycker om att de får göra mer avancerade saker. Redan första lektionen fick de i uppgift att steka ryggbiff. ”Det var en bra chock” säger Tor, som hade trott att de skulle börja på en enklare nivå.

I framtiden vill Tor jobba som kock på samma ställe i några år för att lära sig branschen. Restaurangen ska helst inte ha någon tydlig inriktning och maten ska ha hög nivå så att Tor kan få utmana sig själv.

Favoriträtten är dock mammas skeppsbiff med kokt potatis, gräddsås och stekt gul lök. Den rätten är enkel men ändå god.

“Det man ska tänka på är att matlagning inte behöver vara så krångligt utan att det enkla grunderna i sig kan vara så himla gott, och sedan kan man bygga på det”.